Branschen som inte förändras

När man talar om snabbrörliga verksamheter tänker nog de flesta av oss på något teknik- eller IT-relaterat företag. Kommunikation och marknadsföring kan också passa in här, trots att människor sysslat med detta sedan tidernas begynnelse. Få är väl de som skulle tänka på redovisning som något under ständig förändring och till stor del har de också rätt, men inte helt och hållet. Även inom redovisningsbranschen kan regler och skattesatser ändras med stora konsekvenser för företag som följd.

Vad finns det för regler?

Redovisning

Hur man sköter sin bokföring kan ha stor effekt på hur det går för företaget. I Sverige måste varje företag sköta sin bokföring. Att bara spara sina kvitton i en skokartong – vilket tyvärr händer oftare än det borde – räcker inte utan man måste dels föra en löpande bokföring i grundbok, och dels i systematisk ordning i huvudbok. Man måste också se till att bokföringen hålls i ordning och sparas under sju år. Varje år ska bokföringen sättas ihop i en redovisning och vid årets slut ska också ett bokslut göras. Mindre företag som har en omsättning på mindre än tre miljoner kronor är dock sedan 2010 inte revisionspliktiga.

Men det är inte bara för att lagen kräver det som ett företags bokföring bör skötas noggrant. Om företaget till exempel råkar i ekonomisk knipa och behöver låna pengar eller ansöka om kredit kan det hjälpa att ha en resultaträkning att visa upp för att styrka sin argumentation. Detsamma gäller om man vill låna pengar för att expandera.

Verksamhetens A och O

Med tanke på att bokföringen kan ha så stor vikt för företagets löpande verksamhet, och med tanke på hur tidskrävande den kan bli, kan det vara en bra idé att låta en expert sköta den. Om företagets ekonomi tillåter det kan man anställa en revisor som sysslar enbart med det egna företagets redovisning och bokföring. Man kan också ta hjälp av revisionsbyråer som specialiserat sig på att hjälpa ett flertal små som stora företag. I Malmö kan man till exempel kontakta Effektiv Redovisning om man vill ha hjälp med redovisning och bokföring eller om man har frågor om hur ett företags ekonomi bör skötas i stort. Bland tjänsterna som Effektiv Redovisning erbjuder finns exempelvis:

 • Bokföring
 • Redovisning
 • Årsberättelser
 • Kalkylering.

Chauffören som bästa jobbet

Att köra taxi kan vara lösningen för många som kanske har problem att få andra jobb. Tyvärr är det ju till exempel så att vissa utbildningar som införskaffats i andra länder, inte räknas på samma sätt när människor flyttar eller börjar om på samma ställe.

Så länge man har ett gott lokalsinne och intresserar sig för människor, kan yrket som taxichaufför säkerligen fungera bra.

Det viktigaste för att bli framgångsrik på den här marknaden, är samma som det är i många andra branscher: Marknadsföring. Om ingen känner till att du finns, kommer ingen att ringa dig när de behöver skjuts och du får inga jobb och tjänar inga pengar.

Ett taxibolag som lyckats fint med marknadsföring och kommunikation är Växjö-Avesta Taxi AB. Deras transportmedel funkar utmärkt för en mängd olika körningar. Gå gärna in på Alvesta Taxi för att läsa mer om dem.

Syns man så finns manTaxi i växjö

Det brukar finnas gott om taxibolag och taxichaufförer på plats på de stora knutpunkterna i samhällen och städer. Särskilt i de större städerna blir det lätt hätsk stämning när man försöker förmå kunderna att hoppa in i just sin egen taxi. Ärlighet och trevlighet varar dock längst här – och förhoppningsvis sprider sig de positiva kommentarerna och kunderna återvänder.

Vill man ändå satsa lite extra på marknadsföring är det till exempel effektivt att ha ett proffsigt visitkort. Då kan kunderna spara det i sina plånböcker och enkelt få tag på dig igen nästa gång.

Lika bra funkar det att göra reklam på små, men effektiva ställen. Kanske insidan av en toalettdörr på en nattklubb, på tändsticksaskar i en restaurang på stationen eller på ballonger som delas ut på torget. Allt räknas.

Bra service uppskattas

Det viktigaste för att bli en uppskattad taxichaufför är att vara korrekt i sitt arbetssätt och göra det som man faktiskt är där för: ta kunden från punkt A till punkt B. Det finns dock ett par saker man kan tänka på för att göra det lilla extra, som gör att passagerarna kommer ihåg en och vill åka med en igen:

 • Kom i tid.
 • Kör snabbaste vägen.
 • Erbjud både kontant- och kortbetalningsalternativ.
 • Prata bara om kunden verkar pratsugen.
 • Hjälp till med bagage.

På nolltid kommer du ha en stadig kundkrets som hela tiden växer, och behöver inte oroa dig för din marknadsföring som taxichaufför igen.

3 bra sätt att nå dina kunder

Marknadsföring handlar om att på det mest effektiva sättet nå sina kunder sett till faktorer så som ekonomi och tidsåtgång. Här kommer vi gå igenom 3 effektiva verktyg för att marknadsföra dig och ditt företag.

 1. SEO – fortfarande gångbart

SEO är idag något som de allra flesta känner till grunderna av men långt ifrån alla praktiserar. SEO, eller sökmotoroptimering som det heter på svenska, handlar i princip om arbeta långsiktigt och regelbundet för att hamna högre upp i sökmotorernas resultat. De allra flesta väljer idag att klicka på någon av de länkar som ligger högst upp i exempelvis Google så det är helt klart värt att lägga ner tid och resurser på att försöka vara bland dessa länkar. I grunden handlar det om att på din hemsida ha bra innehåll som dina besökare är intresserade av, samt att se till att personer från andra sidor hittar dit, genom att hitta relevanta sidor som kan länka till dig. Det finns idag mängder av bra bolag som kan hjälpa dig med de mer avancerade detaljerna i detta arbete.

 1. Direktmarknadsföring – en gammal klassiker i nytt format

sociala medierDirektmarknadsföring kommer få nostalgiker att tänka på reklam utfärdat av postorderföretag i Borås, men nu för tiden sker den mesta av direktmarknadsföringen i form av e-postmarknadsföring. Möjligheten till att kostnadseffektivt kontakta en stor andel av dina kunder och personer som du bedömer är intresserade av din produkt är trots att det gjorts i många år enormt effektivt. Nu för tiden är även stora delar av denna form av marknadsföring automatiserad och det som sägs vara det kommande för nästa år är en större andel dynamiskt material där du helt enkelt anpassar innehållet beroende på vem mottagaren är.

Ytterligare en fördel är att du om du har en stor databas kan lära känna din målgrupp ännu bättre vilket har en förstärkande positiv effekt. Detta genom att du har möjlighet att göra en marknadsundersökning genom att kontakta din databas. Om du vill lära dig mer om hur och varför du ska göra det, klicka här för mer information.

 1. Sociala medier – syns du inte finns du inte

Idag ska det inte behöva förklaras varför man behöver ha sociala medier på en lista på hur man når sina kunder, det är mer eller mindre självförklarande. En övervägande majoritet av dina kunder kommer finnas på sociala medier, och problemet om du inte finns där är att du då inte har någon kontroll över vad som sägs. Du kan nämligen vara säker på att kunder kommer prata om dig och ditt företag på Facebook, Twitter eller Instagram, men om du inte har en strategi för hur du använder sociala medier kommer du tyvärr inte kunna bemöta kritik eller utnyttja positiva omdömen.

Ett bra stöd hos SNOK

Om man har någon funktionsnedsättning kan man vara berättigad till att erhålla Personlig Assistans i Kristianstad som hjälper till med vardagliga bestyr, så att man kan leva ett självständigt liv. Det är reglerat genom lag att personer som har en funktionsnedsättning som uppfyller de kriterier som finns ska ha rätt till en kostnadsfri personlig assistans i Kristianstad. För att få en personlig assistans ska man ansöka om detta i kommunen, antingen själv eller genom en god man.

Personlig assistans I KristianstadEtt bra stöd med personlig assistans i Kristianstad

För personer som har en funktionsnedsättning som är medfödd eller som är orsakad av en skada på hjärnan i vuxen ålder kan man vara berättigad till att få stöd av en personlig assistans i Kristianstad. För att få en personlig assistans behöver man ansöka om detta hos kommunen och efter att man har fått stödet godkänt kan man sedan antingen anställa en personlig assistent eller anlita ett företag som erbjuder personlig assistans i Kristianstad. Kostnaden för denna tjänst betalas av kommunen. Man kan bland annat få hjälp med att städa, diska, tvätta och handla. Man har också möjlighet att få en ledsagare så att man själv kan vistas utomhus. Har man en svårare funktionsnedsättning kan man få hjälp dygnet runt och även möjlighet att bo i ett anpassat boende där man får hjälp av en personlig assistent.

Att ha en funktionsnedsättning behöver inte innebära att man inte kan leva ett självständigt liv om man får den hjälp som man behöver för att klara den vanliga vardagen. Med rätt assistans kan man få hjälp med sådant som man inte klarar av att utföra själv eller som man bara delvis kan utföra själv. På så sätt kan man leva ett ganska normalt liv i ett eget boende. När man behöver handla själv eller vill komma ut i naturen kan man få hjälp av en personlig assistent i Kristianstad som ledsagar en. Det är viktigt att man känner att man kan få en dräglig tillvaro i sin vardag utan större inskränkningar som innebär att man känner sig låst i sin bostad.

När man har en funktionsnedsättning är det förståeligt att man inte varje dag är på topp, utan att man ibland funderar en del över hur man ska göra i framtiden. Då kan det kännas skönt att ha någon stödperson att prata med så att man kan få ur sig det som trycker en och samtidigt använda som bollblank. Man kan då vända sig till en personlig kontaktperson för stöd eller rådgivning. Om man dessutom vill få lite mer inspiration och se möjligheterna kan man också vända sig till en livscoach. En livscoach ger ett bra stöd och uppmuntrar en att ta nästa steg i livet. Med hjälp av en livscoach har många börjat se livet betydligt ljusare.

Effektiva säljutbildningar

För att ett företag ska uppnå de försäljningsmål och den försäljningsstrategi som företaget har satt upp krävs det att det finns försäljare som har förmågan att sälja in företagets produkter. Genom Säljutbildningar i Malmö kan personalen få den kunskap som krävs för att på ett lyckat sätt sälja företagets produkter eller tjänster, så att företagets förväntade mål kan uppnås. Effektiva säljutbildningar i Malmö kan ge alla som sysslar med försäljning ett rejält lyft i karriären.

Sälj mer med rätt säljutbildningar i Malmö

Om försäljningen inte uppnår förväntade resultat eller om man har hamnat i en försäljningssvacka där försäljningen dalar kan man få ett rejält lyft i försäljningen genom att låta försäljningspersonalen genomgå säljutbildningar i Malmö. Även om det är ett kompetent försäljningsteam med lång erfarenhet bakom sig är det väl värt att titta på säljutbildningar i Malmö för att ge teamet ny inspiration, nya idéer och ny kunskap som gör att teamet kan ta nya tag och vända den nedåtgående trenden och istället uppnå företagets försäljningsmål. Säljutbildningar i Malmö vänder sig inte bara till nya försäljare, utan fungerar även som ett kompetenslyft och inspirationskälla till erfarna försäljare.

Genom säljutbildningar i Malmö får man lära sig hur viktigt det är med en god service och att man är väl insatt i företagets produkter och verksamhet. Det handlar om att förbereda sig väl när man ska sälja in produkter till nya kunder som vill veta allt som är relevant om produkten och företagets verksamhet. Mycket handlar om att sälja in ett förtroende och kunskap till en potentiell köpare som inte på långa vägar är lika insatt i denna produkts egenskaper och ett företags potential.

Att sälja produkter är en process i flera steg som var för sig är lika viktiga och som i slutändan hänger ihop för att uppnå ett resultat som innebär att man får ett avslut. Det första steget är kontakten med en potentiell köpare, där man på ett bra sätt ska kunna presentera företagets produkt, men även hur företaget kan leva upp till den potentiella kundens förväntningar. Därefter följer en beslutsprocess som innebär att man behöver hålla kontakt med den potentiella kunden för att bidra med mer information så att kunden lättare kan komma fram till ett beslut. Efter att kunden har fattat ett beslut handlar den sista processen om att upprätthålla en god kundkontakt så att kunden får den service som gör kunden intresserad av att fortsätta att köpa från företaget i framtiden.

För de som arbetar med försäljning är kommunikation och marknadsföring viktiga kunskapsområden. Det handlar om att dels kunna marknadsföra den produkt som ska säljas, men även föra en bra kommunikation med potentiella köpare så att dessa får ett förtroende för produkten och försäljaren. Om man vill veta mer om kommunikation och marknadsföring kan man finna detta på sidor som har specialiserat sig på området på internet.

Familjerätt i Lund

Det är inte helt lätt att hålla koll på vardagsjuridiken. Detta gäller i allra högsta grad familjerätt, något som rör de flesta men som trots detta inte är av allmän kännedom. Hur det än är brukar det vara krångligt för gemene man att tolka juridiska texter och kunna förstå diverse undantag till de regler och lagar som finns.

Är man boende i Lundtrakten gör man därför rätt i att kontakta en advokat angående Familjerätt Lund för att få hjälp.

Familjerätt LundNär mycket är oklart

Istället för att göra egna tolkningar av lagen, eller för den delen strunta i att ta reda på hur det ligger till för att det verkar krångligt, är det viktigt att ta hjälp av en kunnig person inom juridiskområdet. Det är helt enkelt för svårt att tolka vissa saker på egen hand och det är lätt att gå miste om viktiga klausuler som påverkar just dig. Familjerätt kan gälla ett flertal olika områden som exempelvis fastställning av faderskap, adoptioner samt boende, vårdnad och umgänge.

Ett vanligt ärende är samboavtal, som är viktigare att upprätta än man tror. Är man inte gift är det väldigt luddigt vad som gäller vid arv och liknande och man kan av den anledningen upprätta ett samboavtal för att specificera det som är viktigt. Man vill helst inte ha jobbiga överraskningar bara för att man har struntat i att ordna de avtal som man behöver. Allt detta och mycket mer vad gäller familjeratt i Lund kan en juristfirma hjälpa till med. Det är garanterat väl investerad tid att kontakta en advokat och diskutera det som du vill ha hjälp med. Har du väl gjort detta kan du fokusera på andra, roligare saker, som att renovera din bostad.

Behöver du hjälp av en advokat i Malmö?

Ibland hamnar man i situationer då det behövs expertis från en advokat. Det kan hända vem som helst, när som helst. Många svenskar råkar till exempel ut för juridiska problem i samband med resor. En resa kan till exempel leda till konflikter mellan människor, i vissa fall inom familjen eller med nära bekanta. Andra gånger blir man utsatt för ett brott. Bedrägeri är tyvärr ofta något som inträffar i samband med resor. Dessutom kan ens bostad eller andra tillhörigheter på hemmaplan råka ut för något medan man är ute och reser.

En advokatbyrå har kunniga advokater inom en rad olika juridiska områden. Oavsett anledning ger det ökad trygghet att anlita en erfaren advokatbyrå. De har advokater som är specialister inom just det område som efterfrågas. Förutom att de är kunniga bidrar de även med engagemang. Om du letar efter advokat Malmö finns det effektiv hjälp att få.

Anpassat efter dina behov

Om något allvarligt inträffat i samband med en resa är det ofta viktigt att snabbt få hjälp av en advokat. En rekommenderad lösning är att hitta en advokatbyrå med bred expertis. Det ger möjligheten att specialanpassa en lösning. Genom att förklara sina önskemål och behov går det att få rätt advokat i Malmö. Det är av stor betydelse att den personliga relationen med advokaten fungerar. Öppenhet och ärlighet redan från början kommer underlätta arbetet.

Brottmål är kanske det område de flesta spontant brukar förknippa med advokater. Behovet uppstår både för de som är misstänkta och utsatta för brott. En advokatbyrå kan hjälpa till i båda fallen. Beroende på situationen kan det behövas ett målsägarbiträde eller en försvarsadvokat.

Familjerätt är ett annat stort område med frågor som berör familjelivet. Självklart är sådana frågor ofta känsliga för alla inblandade parter. En advokat i Malmö kan ge rätt vägledning och stöd, vilket ofta ger ovärderlig hjälp under en svår process.

Advokater kan också bistå olika typer av företag inom området affärsrätt. En kunnig advokat kan ibland snabbt hitta en lösning på ett problem av enklare karaktär. För mer komplicerade uppdrag har de ofta rätt erfarenhet och kreativitet för att kunna anpassa en lösning.

Inom socialrätt behandlas frågor om bland annat tvångsvård, vilket ofta kräver stort personligt engagemang. En advokat kan verkligen bidra för att underlätta en sådan process. Sist men inte minst kan en advokat i Malmö hjälpa till med migrationsrätt. Det berör bland annat asylfrågor, arbets- och uppehållstillstånd.

Vad är marknadsundersökningar

Vad är en marknadsundersökning för något? Vad använder man den till och vem är det som utför dessa? I texten som följer kommer det att framgå vem, vad, hur och när, angående marknadsundersökningar.

Många av dessa undersökningar sköts av externa bolag, en del privatägda och en del statligt ägda, för att ge beställaren en inblick i vad mottagaren, såsom exempelvis kunden, tycker om produkten i fråga. Det är ganska vanligt att genomföra marknadsundersökningar i Stockholm.

Marknadsundersökningar i Stockholm

GFK är ett företag som erbjuder marknadsundersökningar i Stockholm. Här kan man få hjälp med att se hur ens varumärke står sig jämfört med andra. Vad tycker kunderna egentligen? Är de nöjda? Är de trogna? Lojalitet är nämligen också ett värde som man gärna vill mäta. Kanske är det så att kunderna föredrar företagets produkter endast till ett visst pris, eller köper man alltid det varumärket oavsett vad det kostar?

Man kan även få hjälp när man tänkt starta ett nytt företag eller lansera en ny produkt. Då kan Marknadsundersökningar i Stockholm hjälpa till med att ta reda på vilket underlag det finns för den nya produkten. Hur mycket försäljning kan man räkna med? Det är också bra att veta var kunderna finns som man har tänkt rikta sig mot. Allting som man kan ta reda på innan kommer att underlätta för företaget senare, oavsett om det handlar om nya produkter och tjänster eller om man kanske har tänkt sig att expandera. Vill man veta mer om det här företaget finns all information på deras hemsida.

Att flytta verksamheten

Beroende på hur din kontorsmiljö ser ut på ditt företag så finns det många aspekter att beakta när det gäller att flytta på hela verksamheten. Vilket är det mest effektiva sättet att flytta ditt kontor på och hur kommer det nya kontorslandskapet se ut?

Hur skall IT och telefoni planeras?

Det är inte helt enkelt att byta kontorsmiljö om man är ett IT-tungt företag som är beroende av både nätverk/servrar samt trådlös telefoni. Hur skall alla enheter stå och sammanlänkas i den nya miljön? Hur skall inomhusmiljö planeras för att undvika för mycket värme samt dålig ventilering. Hur skall det praktiska gå till när ni flyttar, störs arbetet?

Rekommendationen är först och främst att placera alla IT-resurser på en yta där de är som allra mest tillgängliga. Det skall vara lätt till åtkomst och det skall finnas fullt utrymme till att skala och expandera verksamheten. Det är så ditt företag både spar pengar och bli lönsammare på sikt.

Du kanske inte behöver ha fysiska servrar heller, det finns idag många alternativ som hostar serverlösningar där du bara betalar en månadshyra för serverplatsen till ett överkomligt pris.

Behovet av en smidig flyttlösning

Det är du som skall ha koll på detaljerna när ditt företag flyttar. Det gäller att du vet väldigt nära exakt hur du byggde upp din verksamhet och hur den ser ut idag när det gäller värdefulla saker som bör flyttas varsamt och enligt en viss plan. Se till att allt packas rätt och anlita sedan en seriös flyttfirma för att verkligen bli av med all huvudvärk när det gäller den fysiska frakten. Om du är minutiös i dina planering av kontorsflytten kommer det gå riktigt bra med flytten av din nuvarande verksamhet.

Hur marknadsför man sig som frilansare och konsult?

Det är en fantastisk frihet att få kunna välja sina egna tider och arbetsbörda för det man vill arbeta med i livet. Idag finns det folk som jobbar som skribent, grafiker och webbutvecklare från de vita sandstränderna i Thailand eller Philipinerna. Har du kompetens  inom ett område som något av dessa så har du alla möjligheter att kunna ta med dig ditt jobb var som helst i världen för att kunna jobb som frilansare eller konsult inom det som du är bra på. Dessutom så kan du varje dag njuta av sol, bad och fantastiska nöjen som inte finns hemma i Sverige. Självfallet måste du se till att dina inkomster är bestående så att du inte behöver oroa dig för det finansiella. Även om det kanske är billigt att bo i vissa delar av världen så måste du arbeta hårt för att marknadsföra dig själv och dina tjänster. Låt oss kort titta på några alternativ som kan vara bra att bearbeta för självmarknadsföringen.

Odesk/Elance med flera – De så kallade outsourcingportalerna Odesk, Elance med flera erbjuder frilansare inom webb, skribentoch många angränsande discipliner marknadsföring och profilering av sina tjänster där köparna antingen är privatpersoner eller företagskunder. Tjänsterna är mycket stora trafikmässigt och lägger du upp din profil på ett inbjudande och tydligt sätt så kommer du garanterat att bli hittad och efterfrågad. Portalerna tar en liten av både köpare och säljare av tjänsterna för att kunna tjäna pengar på sin verksamhet.

 

Lokaltidningar och Facebook – Om du befinner dig utomlands och arbetar som frilansare eller konsult mot svenska marknaden finns det alltid lokaltidningar eller Facebook-grupper för det svenska community i staden. Vad vore inte bättre för svenskar som efterfrågar svensk hjälp på exempelvis den spanska sydkusten eller i Thailand än direkt hjälp från en svensk frilansare med ämneskompetens som redan är på plats. Annonsera lokalt så mycket det bara går. Även om du bor i Sverige är detta en bra strategi eftersom många förmodligen inte känner till att dina tjänster finns där ute.

Arbetsförmedlingen – Även om Arbetsförmedling är Sveriges största databas för arbetslösa så bör du finnas med i registret för att kunna bli efterfrågad. Lägg upp dina profil och vad du erbjuder för kompetenser så kan det mycket väl hända att du får ett jobb eller fler. Webbplatsen är trots allt den mest välbesökta av samtliga jobbportaler i Sverige.