Att flytta verksamheten

Beroende på hur din kontorsmiljö ser ut på ditt företag så finns det många aspekter att beakta när det gäller att flytta på hela verksamheten. Vilket är det mest effektiva sättet att flytta ditt kontor på och hur kommer det nya kontorslandskapet se ut?

Hur skall IT och telefoni planeras?

Det är inte helt enkelt att byta kontorsmiljö om man är ett IT-tungt företag som är beroende av både nätverk/servrar samt trådlös telefoni. Hur skall alla enheter stå och sammanlänkas i den nya miljön? Hur skall inomhusmiljö planeras för att undvika för mycket värme samt dålig ventilering. Hur skall det praktiska gå till när ni flyttar, störs arbetet?

Rekommendationen är först och främst att placera alla IT-resurser på en yta där de är som allra mest tillgängliga. Det skall vara lätt till åtkomst och det skall finnas fullt utrymme till att skala och expandera verksamheten. Det är så ditt företag både spar pengar och bli lönsammare på sikt.

Du kanske inte behöver ha fysiska servrar heller, det finns idag många alternativ som hostar serverlösningar där du bara betalar en månadshyra för serverplatsen till ett överkomligt pris.

Behovet av en smidig flyttlösning

Det är du som skall ha koll på detaljerna när ditt företag flyttar. Det gäller att du vet väldigt nära exakt hur du byggde upp din verksamhet och hur den ser ut idag när det gäller värdefulla saker som bör flyttas varsamt och enligt en viss plan. Se till att allt packas rätt och anlita sedan en seriös flyttfirma för att verkligen bli av med all huvudvärk när det gäller den fysiska frakten. Om du är minutiös i dina planering av kontorsflytten kommer det gå riktigt bra med flytten av din nuvarande verksamhet.